TÜBİTAK

TÜBİTAK Fuarlarımızın Haberleri

Nis

Okul kurallarının öğrencilerde daha kolay benimsenmesini sağlamak ve yazım yanlışlarına artırılmış gerçeklik ile dikkat çekmeye çalışan öğrencilerimiz Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Bilal OKUTAN rehberliğinde, TÜBİTAK 2204-B ortaokul öğrencileri arası proje yarışmasına başvuru yaptı.

Nis

7.sınıf öğrencilerimizden Erol Köroğlu ve Kaan Birinci TÜBİTAK 2204-B Ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışmasına katıldıkları "Neden Karıştırayım?" projeleri ilgili jüri tarafından değerlendirilmiş ve bölge yarışmasına davet edilmiştir. Trabzon'dan davet edilen 17 projeden biri olan "Neden Karıştırayım?" projesi ile okulumuz bölgeye davet edilen 7 okuldan biri olma başarısını göstermiştir.

Mrt

Tübitak 2204-B Ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışması bölge finallerine kalma başarısı gösteren öğrencilerimiz, bölge finalleri sergisinde projelerinin tanıtımı için yerini aldı.

Mrt

Neden Karıştayım projesi ile Erzurum Bölge Finallerine kalan öğrencilerimizi İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bülent ALTUNTAŞ ile birlikte Sayın Kaymakamımız Bilal BASRI makamında kabul etti.

Mrt

Çayırbağı bölgesinde günlük hayatta sıklıkla kullanılmasına rağmen yazılışlarında problem yaşanan kelimelere etkileşimli bir oyun ile çözüm arayan bir projedir.

Mrt

Tübitak 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışmasına katılan 7.sınıf öğrencilerimizin "Neden Karıştırayım" Projesi Erzurum Bölge finallerine davet edildi.

Şbt

Tübitak 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın amacı, ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamaktır.

Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin rehberliğinde sene boyunca üretmiş oldukları projeleri tanıttıkları bilim fuarına ilçe yöneticilerimiz, velilerimiz ve çevre sakinlerimiz büyük ilgi gösterdi.

49. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmalarında Erzurum Bölge Sergisine ve Türkiye Finaline Çağrılan Projeler, Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonunda sergilendi.

May

Okulumuzda öğrencilerimiz tarafından tasarlanan projelerin tanıtıldığı TÜBİTAK BİLİM ŞENLİKLERİ sergimiz ilçe yönetici, öğretmen ve vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgi ile açıldı.