TASARIM BECERİ ATÖLYELERİ

DÜŞÜNMEK, TASARLAMAK, ÜRETMEK İÇİN BURADAYIZ

2023 Eğitim Vizyon Belgesi doğrultusunda okullarımızda Tasarım Becerim Atölyeleri kurulması kararlaştırılmıştır. Biz de bu doğrultuda öğrencilerimizin beceri kazanmalarına katkı sağlamak üzere bu atölyelerimizi oluşturduk ve her geçen gün geliştirmeye devam ediyoruz.

2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nde Tasarım Becerim Atölyeleri konusunda şöyle bahsedilmektedir:"İlkokuldan başlanarak tüm öğretim kademelerinde, çocukların sahip oldukları yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılabilmesi için okullarda "Tasarım-Beceri Atölyeleri" kurulacaktır. Bu atölyelerdeki etkinlikler bilim, sanat, spor ve kültür odaklı yapılandırılacaktır. Tasarım-Beceri Atölyeleri ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ortak bir amaç doğrultusunda tasarlanmış, çocuğun özellikle elini kullanmasını önemseyen, mesleklerle ilişkilendirilmiş işlikler olacaktır. Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı bu atölyeler çocuğun kendisini, meslekleri, çevresini tanımasına yardımcı olacaktır. Bununla beraber bu atölyeler yeniçağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin kazandırılması için somut mekânlar olarak düzenlenecektir."

Yayın: 13.11.2019 - Güncelleme: 05.04.2023 13:54 - Görüntülenme: 193