ÜLKE GENELİNDE YAPILACAK ORTAK SINAVLAR HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER!

Bakanlıkça alınan karar gereği ülke genelinde 6. sınıf Türkçe ve matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılıları Bakanlık tarafından ortak yazılı sınavlar kapsamında yapılacaktır.

6. Sınıf Türkçe ve Matematik dersleri ortak sınavı 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınav başlangıç saatleri, soru sayısı ve sınav sürelerini tablodan inceleyiniz.

22-12-2023

Sınavda sorulacak olan sorular, Bakanlık tarafından belirlenen ve aşağıdaki tabloda belirtilen kazanımlardan olacaktır.

22-12-202322-12-2023

• Ortak yazılı sınavlar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Öğrencilerin sınavlardan aldığı puanlar ilgili dersin 1. dönem 2. yazılı puanı olarak e-Okula işlenecektir ancak Türkçe ile Türk dili ve edebiyatı dersleri için dinleme ve konuşma sınavları tamamlandıktan sonra oluşan puanlar ders öğretmenleri tarafından e-Okula işlenecektir.
  • Ortak yazılı sınav soru kitapçıkları öğrencilere verilmeyecek, sınav bitiminde gözetmen öğretmen tarafından toplanarak eğitim kurumu sınıf/alan zümrelerine teslim edilecektir.
  • Ortak yazılı sınav sorularının öğretmen veya öğrenci tarafından görüntüsü alınmayacaktır.
  • Ortak yazılı sınav çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Sınav süresi 40 dakikadır.
  • Cevap kâğıdında belirtilen bilgilerin size ait olduğunu kontrol ederek kitapçık türünüzü, ders adını ve katıldığınız oturum bilgisini işaretleyiniz.
  • Sınav soru kitapçıklarınızı ve cevap kâğıtlarınızı kontrol ediniz. Eksik sayfa veya baskı hatası olan sınav evrakı var ise değiştirilecektir.
  • Cevap kâğıtlarına tüm işaretlemeleri siyah kurşun kalemle yapılacaktır.
  • Ortak yazılı sınavların değerlendirilmesi il ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından yapılacaktır.
  • Ortak yazılı sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Öğrencilerin yanlış cevapları değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Ortak yazılı sınav 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde her soru 5 (beş) puan; 6. sınıf Türkçe ile matematik derslerinde 1-12. Sorular 7 (yedi), 13-16. sorular ise 4 (dört) puan değerindedir.
  • Ortak yazılı sınavlar, uygulandığı dersin yazılı sınavı olarak değerlendirilecek ve o döneme ait ders puanının hesaplanmasında kullanılacaktır.

Bakanlık tarafından yayımlanan kılavuzu incelemek için tıklayınız.

Yayın: 22.12.2023 - Güncelleme: 23.12.2023 18:08 - Görüntülenme: 110