T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / DÜZKÖY - Çayırbağı Ortaokulu

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yıl Dönümü Münasebetiyle İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü İlçe Programı Düzenledik!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy' un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.

 

Çayırbağı ÇPAL'nin yenilenen konferans salonunda İlçe Protokolü'nün katıldığı 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü İlçe Programı düzenledik. Muhtarımız, okul müdürlerimiz, velilerimiz, mahalle sakinlerimizin katıldığı törende İstiklal Marşı'mızın önemi ve Mehmet Akif ERSOY hakkında etkinlikler düzenlendi.

Türkçe öğretmeniz İpek ÖZTÜRK'ün organize ettiği anma programında, sınıf öğretmenlerimiz rehberliğinde her kademeden öğrencimiz; Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri, milli mücadeledeki önemi ve İstiklal Marşı'mızın yazılış sürecindeki çalışmaları ile ilgili bilgilendirmeler ve oratoryo gösterisi gerçekleştirilmiştir. Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunduğu törenimizde velilerimizin ve öğretmenlerimizin hazırladıkları videolar büyük ilgi gördü.

Etkinliklerimize değer katan değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ayrıca törenimize ev sahipliği yapan Çayırbağı ÇPAL müdürlüğüne teşekkür ederiz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 10:33 - Görüntülenme: 138
  Beğen | 1  kişi beğendi